Koopwoningen in gebouw Komrij

Gezinswoningen en appartementen in Bos en Lommer, Amsterdam-West

Er zijn vijf typen woningen:

  • 17 twee-kamerappartementen;
  • 6 drie-kamerappartementen;
  • 9 vier-kamerappartementen;
  • 12 gezinswoningen met drie woonlagen;
  • 6 maisonnettes met twee woonlagen.

Gerrit Jan Komrij (1944 - 2012) was een Nederlands dichter, schrijver en meer. Hij was van 2000 tot 2004 de Dichter des Vaderlands. Hij stond bekend om zijn virtuoze en kleurrijke taalgebruik (Wikipedia).

De eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van circa 110m² verdeeld over drie woonlagen. Beneden is ruimte voor een leefkeuken en fietsenberging. Boven bevinden zich woonkamer, vier slaapkamers, een badkamer en een ruimte voor wassen en drogen. Het balkon van ruim 17m² sluit aan bij de woonkamer. 

 

De twee-, drie- en vier-kamerappartementen variëren in grootte van circa 46 tot 79m². Ieder appartement heeft een privé-berging op de begane grond en een eigen balkon. De appartementen op de verdiepingen zijn bereikbaar via lift of trap en de galerij. 

 

De maisonnettes hebben allemaal een eigen opgang vanaf de straat en de woonruimte (circa 75m² en één maisonnette van circa 67m²) is verdeeld over twee woonlagen. Beneden is er een slaapkamer en inpandige berging en boven bevindt zich de woonkamer en de tweede slaapkamer (één maisonnette heeft boven twee slaapkamers). Uiteraard is er een eigen balkon.