Doorstromers kopen eerst

Unieke kans voor doorstromers!

Woon je in een sociale huurwoning van Eigen Haard of een andere corporatie uit de stadsregio groot Amsterdam? Of in een vrije-sector-huurwoning van Eigen Haard? Dan krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen. Een unieke kans want je komt als eerste in aanmerking om een woning binnen dit project te kopen. Voorwaarde is dan dat je de huur van de woning opzegt als de nieuwe woning is opgeleverd en dat de huurwoning leeg wordt achtergelaten. Deze huurwoning komt zo weer beschikbaar voor anderen. Hierdoor komt er beweging in de woningmarkt.  

 

Ben ik een doorstromer?

Hoe bepaal je dat in eerste instantie zelf?

Je bent een doorstromer als je een sociale-huurwoning leeg achterlaat. Als je je huur opzegt dus. Dat geldt voor sociale huurders van de volgende corporaties:

Eigen Haard, De Alliantie, De Key, Parteon, Rochdale, Stadgenoot, Woonzorg Nederland, WormerWonen, Ymere en ZVH.

Let op: huur je een vrije-sector-woning van Eigen Haard? Dan ben je ook doorstromer en krijg je dus voorrang!

Om te bepalen of je in een sociale huurwoning of een vrije-sectorwoning woont, heb je je oorspronkelijke huurcontract nodig. Hierbij is bepalend wat de ingangsdatum van het huurcontract is en de huurprijs die in het contract staat. Een eenvoudige check vind je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurverhoging/vraag-en-antwoord/woon-ik-in-een-sociale-huurwoning-of-niet.