De mensen die er al wonen of werken kunnen het weten. In de Kolenkitbuurt woon je met veel plezier en het wordt er met de dag aantrekkelijker!


Makkelijk contact

Laura heeft hier recent een woning gekocht. In de eerste plaats om het mooie huis zelf en de faciliteiten in de buurt. Er is een keur aan winkels. De bereikbaarheid is goed met openbaar vervoer en de ringweg is dichtbij. Het blijkt ook een rustige buurt te zijn waar het prettig wonen is. "Veel mensen zijn hier nieuw dus je legt makkelijk contact."

Nieuwe buurt met een nieuwe school

Door haar betrokkenheid als directrice op de openbare Bos en Lommerschool ziet Trudy als geen ander dat er flink wordt geïnvesteerd in de buurt én wat dat oplevert. "Er ontstaat een mooie nieuwe glanzende buurt, met veel diversiteit en mogelijkheden voor kinderen!"

West Beweegt

John kent deze wijk al jaren en ook hij ziet hoe de ontwikkelingen gaan. Hij werkt voor de gemeente Amsterdam en beheert de speeltuin en organiseert allerlei sportactiviteiten voor jongeren in West. Mede dankzij John kan elk kind meedoen en veilig spelen in deze nieuwe wijk.

Weg van de drukte

Lotte woont nu vier jaar in deze buurt. Voor haar brengt de mix van diverse achtergronden een prettige sfeer met zich mee. De dagelijkse markt op het Bos- en Lommerplein is een favoriete plek. Het drukke en toeristische centrum van de stad is ze ontvlucht, maar ze is er toch niet ver vandaan. "Woon je hier in West, dan heb je zelf de keuze om het rumoer op te zoeken."

The place to be

Peter werkt als ontwikkelaar mee aan de vernieuwing van deze wijk. Het is geen kleinigheid, er worden 361 woningen vervangen en de hele wijk met groenvoorziening, infrastructuur, bedrijfsruimte, school en faciliteiten is op de schop. Er worden superwoningen gecreëerd onder prachtige architectuur. Het woningaanbod is divers en betaalbaar voor Amsterdamse begrippen. "Hier wil straks iedereen wonen!"

 

De altijd positieve Huria ziet alleen maar verbetering, vooral door de fraaie gebouwen die worden gerealiseerd. Een kritische noot heeft ze wel: waar is al het groen? Het Leeuwendalerspad waar ze eerst woonde was inderdaad bos- en lommerrijk. Dat komt in overvloed terug, maar waar wordt gebouwd aan De Dichters zie je dat nu alleen nog op de tekeningen.

De mensen zijn geweldig hier

Deniz werkt in een vishandel in de Kolenkitbuurt. Wat er nu gebeurt aan veranderingen is volgens hem alleen maar een groot pluspunt. De eerste fase van de nieuwbouw is er al en heeft al veel positiefs gebracht. Nu moet De Dichters nog worden afgebouwd. "Deze buurt wordt naarmate je er langer naar kijkt en over nadenkt, steeds aantrekkelijker."